vrijdag, januari 16, 2009

Gelezen: Vrienden van Israël



De Nederlandse regering staat pal achter de militaire acties van Israël in de Gazastrook.

De Nederlandse regering staat altijd en overal pal achter elke daad van Israël: het maakt niet uit wat ze doen.

Balkenende zegt onomwonden dat hij begrip heeft voor de Israëlische invasie.
En de minister van Buitenlandse Zaken, Maxime Verhagen loopt rond met trillende handen en benen om te voorkomen dat er vanuit de overheidsinstanties iets anders gezegd wordt.

Ik kan me goed voorstellen dat zij dit doen. Nederland acht zich als een vaste en betrouwbare bondgenoot van Israël, het is altijd zo geweest. Balkenende en Verhagen presenteren zich als ware vrienden van Israël.

[...]

Zulke vrienden zijn schadelijk, in feite leveren ze een grote bijdrage aan je ondergang.
Achter Balkenende staat een stoet opiniemakers, die overal in de kranten, op tv en op de radio blind en doof achter Israël staan. Zij zijn geen Israëliërs, vaak ook geen Joden, maar ze gedragen zich erger dan de fundamentalistische kolonisten die in bezette Palestijnse gebieden muur aan muur en raam aan raam naast de Palestijnen wonen om elke minuscule beweging van hen te bespieden.

[...]

Het zijn geen vrienden van Israël, het zijn de ware vijanden van dat land. Een vriend hoort eerlijk te zijn, hij moet je waarschuwen wanneer je fout zit, hij moet je erop attenderen als je niet oplet, hij moet in plaats van jou kijken als je eens blind bent.
Ongewenst, ongewild ben ik een vriend van Israël geworden. Ik waarschuw hen, ik roep hardop: ‘Stop, stop nu, doe je dit niet, dan vernietig je jezelf.’

Schrijver Kader Abdolah in De Volkskrant,12 januari 2009

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

...please where can I buy a unicorn?

5:24 a.m.  
Anonymous Anoniem said...

A mio parere un argomento molto interessante. Offrire a tutti i attivamente partecipare alla discussione. [url=http://lacasadicavour.com/trial-packs/ ]cialis 5 [/url]A mio parere un argomento molto interessante. Offrire a tutti i attivamente partecipare alla discussione. cialis vendita on line Si sbaglia. Scrivere a me in PM.

12:53 p.m.  

Een reactie posten

<< Home

Website statistieken